15.7.2015

Amsterdamista ja oliiveista

Mun suhde oliiveihin on aina ollut hieman kiikkerä. Lukioiässä en syönyt mitään, mikä oli edes koskenut oliiveihin. Asuessani pientä yksiötäni söin oliiveja kuin oliiveja, myös niitä lipeällä käsiteltyjä 0,89€/prk oliivin tapaisia möllyköitä. Siitä siirryin kalamataoliiveihin ja lopulta en ole nyt enää juurikaan vuosiin syönyt oliiveja. Maistan kyllä jos tarjotaan, mutta en osta tai valitse niitä ehdoin tahdoin lautaselle. Tämän historian takia Amterdamilaisessa pienessä nuhjuisessa italialaisravintolassa leivän kanssa tarjotut oliivit eivät herättäneet aluksi minkäänlaista mielenkiintoa. Maistoin kuitenkin. Ne olivat parhaita ikinä syömiäni oliiveja. Maukkaita. Pehmeitä, mutta ei löllöjä. Ne oliivit palauttivat mun uskon oliiveihin, ja että on oikeasti olemassa hyviä oliiveja, niitä vaan ilmeisesti tarvitsee osata etsiä.


Muutenkin Amsterdam oli meille hyvä. Hollannin kielisessä kabareessa parasta oli vierustoverin koira, kukkamarkkinoilla hullaantui järkevämpikin bloggari ja kylmä Savignon Blanc ja rapeat fish&chipsit maistuivat taivaalliselta puolen tunnin kaatosateessa tarpomisen jälkeen.



NE oliivit ovat kuvasta oikealle.













6.7.2015

I Amsterdam

Me saimme kaivettua pienen kesäloman kalentereihimme ja päätimme pakata laukut ja suunnata Amsterdamiin. Suunnitelmissa on päivittää tiluksien kukkapenkki koko kylän komeimmaksi tulppaanimereksi, mutta mitä muuta Amsterdamissa pitää nähdä, syödä tai kokea? Kaupunki on meille uusi; suunnitelmissa ei ole jonottaa nähtävyyksiin, vaan lojua kaupungin parhaalla terassilla, syödä maailmankuuluja pannukakkuja ja kävellä kesäjalat rakoille. Missä nämä kannattaa tehdä?

http://www.iamsterdam.com/en

http://www.iamsterdam.com/en