26.5.2013

Mustikkajuustokakkuset

Viimeisiä mustikoita tuhotaan pakastimesta aikamoisella vauhdilla, tällä kertaa laitoin niitä pieniin juustokakkusiin. Ohje on modifioitu mun mielestä maailman parhaasta juustokakusta. Olisko nää sitten maailman toisiks parhaat juustokakut? Ja älä hätäänny pitkästä ohjeesta, siinä lähinnä vain sekoitetaan.



Mustikkajuustokakkuset
6 kpl

Pohja:
60 g digestive keksejä
30 g voita
1/2 rkl kardemummaa

Murskaa keksit, sulata voi. Sekoita keksimurska, voi ja kardemumma. Painele (hyvin) kevyesti vuokien pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

200 g maustamatonta philadelphia-tuorejuustoa
1 rkl fariinisokeria
1 kananmuna
150 g ranskankermaa
2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl (pakaste)mustikoita
1-2 tl perunajauhoja

Sekoita tuorejuustoa niin että se notkistuu. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää kananmuna, sitruunan kuori ja vaniljasokeri, sekoita. Lisää ranskankerma ja sekoita. Sekoita jäisiin mustikoihin perunajauho ja sekoita mustikat täytteeseen. Lusikoi täyte vuokiin ja paista n. 35 min 170°C (kaasu 2-3). Ota sen jälkeen lämpö pois ja anna kakkusten olla uunissa vielä 45 min. Jäähdytä.

Kuorrute:
150 g ranskankermaa
1 tl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua

Sekoita kuorrutteen aineet. Ota kakkuset irti vuoista ja sivele kuorrute päälle.  Tarjoa kermavaahdon kanssa.



Meillä sattui olemaan myös kuohuviiniä ja mustikkalikööriä. Näistä sai täydellisen kesädrinkin.

2 cl mustikkalikööriä
kuohuviiniä

Jäähdytä kuohuviinilasit jääpaloilla. Kaada likööri kuohuviinilasin pohjalle ja lisää kuohuviini. Koristele mintun lehdellä ja tarjoa ihan kylmänä.


<3 td="">